2008-04-29 9 views
平時行開apm, 見牛陣外面都總有o的人排隊, 上星期有日早放工, 就6點幾7點鐘去到個度食, 諗住仲未咁多人排, 個晚一去到唔洗等有得入.之前行開都聞到好香的Shabu Shabu味, 我地點左澳洲牛肉, 有分普通及上等, 我地要上等(好似係普通甜湯底), $140/ppl. 本唻想試和牛, 不過商量過後想先試下平少少o既睇下質素如何, 下次先試和牛, 不過而家應該會打消o係呢度再試和牛.我本身唔鐘意食太肥o既牛肉, 其實呢度會o岩我. 佢地第一碟會先比雜敢唻(有牛肉, 豬肉, 豬頸肉), 第一碟o的肉都ok, 但之後叫左2次牛肉, 越唻越瘦, 最後個碟瘦到連少少白色脂肪都無, 仲要切到勁薄. 我朋友越食越覺得唔掂.o的自助蔬菜又唔多選擇, 總覺得太單調.唔知點解呢度會無sake, 最多得啤酒.. 唯有點成$16杯o既百事...最攪笑我隔離枱有家人點和牛, 我地八卦間唔中望下佢地d肉, 見到個家人o既婆婆, 淨係o係度狂食白飯(食左2大碗), 可能老人家要食飯先慣.. 如果呢度唔係計人頭任食, 仲以為呢家人虐待個婆婆, 唔俾貴肉佢食添呀, haha!