2015-09-08 3881 views
小白鷺呢個名聽過好多次,今次係第一次黎。樹樹喺上水做完part time,去到大埔墟站轉的士去。的士$2x入到去,餐廳果然同其他食評嘅相一樣,不過就比我想像中舊。星期六二點半左右來到唔駛等位,黎食下午茶,但係要三點先叫得野食。意粉咬口不錯,但茄汁太甜有d怪,蝦size ok 但無咩特別,蒜蓉包好脆,沙津正常無特別。呢個比上面果個好味好多:雞翼個汁好好味,但係個皮有點太亁。薯角個醬好好味,同食M記嘅魚柳包醬同雞醬都相差好遠!沙津正常配芝麻醬。仲有燒蠔,好好味,汁好香蠔juicy。仲有prama hem 同哈蜜瓜!服務方面,呢度嘅職員就好似普通茶餐廳嘅感覺一樣😅,但茶餐廳可能仲專業,漏單,叫埋單又比錯枱⋯總括黎講山長水遠入黎食野,食物質素普普通通,加埋呢個價錢同呢度冇咩做真係未必有下次,有機會再一班人黎試燒野食。

2015-09-05
Type of Meal