2019-01-29
🚩大圍🍢風流居酒屋-小巷裏嘅店鋪, 唔係朋友帶都唔會知道佢嘅位置由門口到入面都極有日本居酒屋嘅感覺!! 夜晚嚟食真係好有神秘感, 都好有深夜食堂嘅fuuu~~~座位有三層, 每一層位置唔多, 但好彩我哋同行四人, 可以坐房, 無論食嘢定傾計都好舒服😌附近仲有日本漫畫(onepiece!!!), 感覺置身係日本當中-整個晚餐都以小食為主, 整體都是好吃, 特別推介幾種小食:🥗魚生沙律:滿滿嘅魚生喺面, 好滿足!!🏵大啡菇:燒過後肉質都存係啡菇裏面, 所以看上去以為好乾好柴, 但一吃, 肉汁湧出來似的!!🍢厚燒牛舌心:好爽好好吃, 唔會韌, 配上燒烤及惹味醬汁, 又一個滿足🍢基本上其他串燒都好吃, 燒烤配肉汁= 冇得輸-雖然整體價錢頗高, 但如果同朋友嚟一齊談心飲酒, 真係好舒服, 有機會要試試👍🏼-🚩舔舔脷:7.5/10🚩價錢💰:6/10🚩回頭度:8/10 (環境加分)
小巷裏嘅店鋪, 唔係朋友帶都唔會知道佢嘅位置
整個晚餐都以小食為主, 整體都是好吃, 特別推介幾種小食:
🥗魚生沙律:滿滿嘅魚生喺面, 好滿足!!
🍢基本上其他串燒都好吃, 燒烤配肉汁= 冇得輸
🚩舔舔脷:7.5/10
🚩價錢💰:6/10
🚩回頭度:8/10 (環境加分)
牛舌