2022-04-25
2022年4月24日 晴慶祝朋友生日, 去左食燒烤😆book 左630, 咁早餐廳仲未坐滿可以揀坐入面定門口位見門口個feel 正d, 呢條街都唔算好多車同人行, 所以就坐出面醬芥費每位$8揀左豉油, 麻辣蒜蓉醬同蒜蓉醬基本上每一款查d 豉油上去燒都好正, 必揀職員話我地個爐係唔同d, 燒出黎d 野會靚d, 但要成日加水同埋燒得耐d. 不過一開始又真係燒好耐... 個菇燒左成粒中但後尾換左gas 又大火左不過d 野食又真係燒得幾靚唔趕時間慢慢燒其實仲chill深燒。牛(盛)$268一共有六款覺得一口霜降牛最好食, 最香牛脷都幾多片, 但薄切, 不過好食金姑牛肉巻查左d 豉油一齊燒, 食落甜甜地, 好味其他三款都唔錯, 但數量唔多, 都係每人一至兩片黑豚露筍巻 $41幾好味, 但$41 都唔平黑松露芝士大啡菇 $49滿滿芝士, 好食, 但燒好耐, 想encore 但卻步了脆口白鱔 $65白鱔好厚肉, 油脂豐富覺得可以再查多d 豉油燒深燒豬頸肉 $36有驚喜!厚身爽脆, 好香好食!而且一串都多一口豬仔午餐肉 $29厚切午餐肉先arm午餐肉唔會好鹹,燒完好好味免治雞肉軟骨棒 $25開頭諗應
慶祝朋友生日, 去左食燒烤😆
book 左630, 咁早餐廳仲未坐滿可以揀坐入面定門口位
醬芥費每位$8
揀左豉油, 麻辣蒜蓉醬同蒜蓉醬
基本上每一款查d 豉油上去燒都好正, 必揀
一共有六款
覺得一口霜降牛最好食, 最香
牛脷都幾多片, 但薄切, 不過好食
金姑牛肉巻查左d 豉油一齊燒, 食落甜甜地, 好味
其他三款都唔錯, 但數量唔多, 都係每人一至兩片
黑豚露筍巻 $41
幾好味, 但$41 都唔平
黑松露芝士大啡菇 $49
滿滿芝士, 好食, 但燒好耐, 想encore 但卻步了
脆口白鱔 $65
白鱔好厚肉, 油脂豐富覺得可以再查多d 豉油燒
深燒豬頸肉 $36
有驚喜!厚身爽脆, 好香好食!而且一串都多
一口豬仔午餐肉 $29
厚切午餐肉先arm午餐肉唔會好鹹,燒完好好味
免治雞肉軟骨棒 $25
開頭諗應該好淋唔係我喜歡的質感, 估唔到食落脆脆地有驚喜喎
脆香雞皮 $18
雞皮好食!必點!
雞腎串 $18
唔太識燒雞腎, 燒左好耐但都好食
台灣黑椒腸 $26
黑椒味唔算重, 甜甜地
醬爆龍蝦沙律丸 $24
呢個又係有驚喜入面個醬又幾好食喎
日本小甜薯 $19
一定好食的東西
鮮地門菠蘿 $19
一份都幾多, 燒菠蘿正!甜!
日本玉子燒 $33
未試過燒玉子燒, 又幾好食喎
特級煙鴨胸 $30
好味!
深燒蟹蓋 $79
平時d 甲羅燒以蟹膏為主, 呢個以蟹肉為主入口啖啖蟹肉, 因為蟹膏唔似得甲羅燒咁多, 所以唔會好鹹, 就咁食都ok
鵝肝味就唔算好出, 但我們燒得隻雞翼太好食了
紐西蘭香草羊鞍 $69
反而羊覺得冇咁出色, 可能仹爐唔夠大火, 唔夠香, 同唔夠焦脆, 食唔出平時ge 香味羊鞍唔算膻, 香草味都唔算好勁, 可能大火d 會好d
日式芝士年糕 (2件) $29
俾我地燒到一pat 屎咁, 但入面個芝士醬好食
蘋果汁 $32
呢枝蘋果汁好好飲!好甜好香濃蘋果味!
綠茶可樂 $32
幾得意, 可以試
凍檸賓 $30
2 個人食左$1,274. 冇限時任你燒, 好彩有book 位, 唔係都冇位食啊
食到棒住個肚走, 下次想再試其他野呢