2023-06-20
一早約定咗friend去「On The Spot Cafe Bar Restaurant」食Dinner🍽️.慢煮牛頰肉🥩牛頰肉以慢煮形式烹調🔥肉質軟嫩,感覺充滿骨膠原😆再加上西班牙紅醬🇪🇸配菜有松露薯蓉同醃漬白蘿蔔🥔🥕.北海道帶子蘑菇意大利飯🍚意大利飯煮到al dente👍🏻吸收晒濃郁白蘑菇🍄同24個月巴馬臣芝士味道🧀北海道帶子鮮甜🇯🇵回味無窮.香蒜忌廉白酒煮藍青口伴法包🐚藍青口鮮美😋同洋蔥🧅蒜蓉🧄白酒及忌廉汁融為一體🍾醬汁creamy帶淡淡酒香🤤配搭鬆脆嘅法包🥖沾上湯汁一齊吃😗完全提昇整個菜式味道⏫️.泡泡煙燻提拉米蘇🍮用叉戳開泡泡🫧雲呢拿香氣飛出💨提拉米蘇面層充斥咖啡味☕️底層係綿滑奶凍,奶味香濃🥛.Flower Sour🍸用咗Pisco、Luxemburg Lemon🍋Cranberry🍒及Rassiontruit調製而成🥃表面一層蛋白泡泡🥚味道酸甜,帶輕微花香🌸.On the Highball💜用咗碟豆花🌺梳打水及氈酒調製🍾倒入檸檬汁,慢慢變成嘅粉紫色🩷意外地有少少草本味道🤔容易入口☺️