2020-03-08 13140 views
🇭🇰Tony’s Hell·一間由6月開始有罷市嘅告急小黃店💛我哋見到佢個神秘晚餐好似幾得意咁 就嗌左黎試😈率先幫大家試吓😏我覺得佢啲食物combo係有用心機諗既 但係呢個價錢就好似有啲唔係好值啦 我地以為呢個價錢佢啲野食會特別啲🙊所以我覺得如果大家去支持 散嗌會開心啲😂😂·神秘晚餐 $580/位·蘋果粒脆脆其實我都唔肯定佢係咩😂😂因為每一樣野都係神秘的 啲staff都冇咩點介紹每一樣嘢係咩 我地都係自己憑味覺🙊😂😂佢中間係啲蘋果粒 加埋個醬酸酸甜甜咁幾開胃既 出面嗰脆皮都鬆脆既 不過呢個頭盤份量真係有啲少🤔·紅菜頭湯呢一個就係一個好original既紅菜頭湯 佢冇落好多調味料 就係飲紅菜頭本身嘅味 不過我本人唔係好鍾意紅菜頭 所以我都唔知佢係咪好飲😂佢上面仲有幾塊紅菜頭乾 超紅菜頭😂😂·沙律呢個就無咩特別啦 我地完全食唔出佢個醬係咩 我地懷疑佢係乳酪 不過唔肯定🤭🤭比較有特色少少係佢上面有啲類似海藻咁樣嘅嘢 幾chewy既 質感幾得意 不過我自己覺得有少少腥🙊·鰻魚大啡菇呢一個上枱嘅時候我覺得幾photogenic 無諗過可以咁樣配搭 都幾特別🤔佢中間仲夾左啲拉絲嘅芝士 食落ok既
🇭🇰Tony’s Hell
神秘晚餐 $580/位

紅菜頭湯
紅菜頭湯

沙律
沙律

鰻魚大啡菇

呢一個上枱嘅時候我覺得幾photogenic 無諗過可以咁樣配搭 都幾特別🤔佢中間仲夾左啲拉絲嘅芝士 食落ok既 不過以主菜黎講真係好細份😂呢兩粒係for 4個人share🙊🙊
大頭蝦配薯蓉
大頭蝦配薯蓉

呢個都係4個人share既主菜 佢啲擺盤係靚既 不過呢個我就無食到 因為我對蝦敏感🙊但係我又真係完全無諗過要同餐廳講 冇諗到主菜會係海鮮 呢個就係太神祕既代價啦😂😂不過唔緊要 我男朋友幫我食埋左我個隻keke🤭佢話呢隻大頭蝦真係幾大隻 不過比起普通既蝦佢係淡味同埋扎實啲 佢自己鍾意普通蝦多啲🤭🤣
朱古力雪糕塔
朱古力雪糕塔

最後就有呢個甜品 佢個朱古力塔入面好似係雪糕黎 個雪糕似係自己整個種vegan雪糕 所以食落無咁smooth🙊我自己感覺有少少咖啡味 但係其他人感覺唔到 所以我地都唔知佢究竟係咩😂😂
#rbyeat
#rbycafe
#rby小黃店
#rby佐敦
📍佐敦文苑街38號地舖
$700 (Dinner)