2022-05-13 133 views
行完街是旦搵間餐廳食飯,有意出望外既體驗行過見到呢間食生蠔好似幾抵咁,就入左去食雖然店仔細細,但平日都多人黎食,而且老闆娘好好人,會主動介紹菜式俾我地,睇得出係好有心做既餐廳🌸🌸🌸🌸我地order左:法國生蠔 Fine de Claire 半打 ($30/隻,$168半打)燴龍蝦忌廉意粉 $108巴西牛柳 400g $158🌸🌸🌸😎法國生蠔直接由法國蠔場入口到港,非常新鮮,而且好抵食生蠔肉質都算肥美,入口第一啖係重重既海水味,繼而有少少礦物味,呢款唔係creamy既口感而係爽身有咬口既質感燴龍蝦忌廉意粉呢個真心推介,事關價錢黎講真係抵食,味道又好,龍蝦肉絕不吝嗇,而且肉質爽脆彈牙,個忌廉意粉非常香濃,仲有好香既海鮮甜味,真係好食巴西牛柳熱石燒,牛柳係熱石上面兩面煎香,唔會過熟,牛柳係牛腰比較瘦既位置,脂肪比率較少,所以食落口比較有咬感同埋肉汁豐富,而且牛肉味超濃但因為要自己係熱石上面處理牛柳,所以搞到有d位煎得過左火,無咁嫩口
行完街是旦搵間餐廳食飯,有意出望外既體驗
行過見到呢間食生蠔好似幾抵咁,就入左去食

🌸🌸🌸🌸
我地order左:
燴龍蝦忌廉意粉 $108
巴西牛柳 400g $158
🌸🌸🌸😎

法國生蠔直接由法國蠔場入口到港,非常新鮮,而且好抵食