2019-08-29
筲箕灣東大街不嬲多美食,有日經開依頭約朋友食tea,店內裝修幾有格調,下午茶時段坐無虛席,坐位坐得都幾舒服黑松露炒蛋菠蘿包!睇落已經夠晒吸引,成個包大過手掌,菠蘿包表面焗得脆卜卜,黑松露超香,炒蛋嫩滑,第一次食依個配搭幾有特式,有創意我鐘意全日餐(炸雞脾牛油多士配蕃茄湯底火腿煎蛋通粉!炸雞脾新鮮即炸熱辣辣,雞皮香脆而且唔會太油膩,雞肉夠Juicy;牛油多士同普通荼記一樣,不過不失;蕃茄湯底用上新鮮蕃茄,份量一D都唔少,凍奶茶方面,茶底同奶兩者沖得剛剛好,茶味香濃,有滿足感重量級雜扒餐!扒類腌得唔錯,薯條外脆內軟,配菜一D都唔馬虎,抵食之選香濃椰子雪糕威龍紅豆冰!飲落有紅豆、椰子雪糕同奶茶,口感超豐富北海道3.6牛乳雪糕涼粉冰!甜度剛剛好,個雪糕仍然回味,足料特飲