2023-09-28 391 views
友人食過佢嘅午餐,話夜晚有埋K唱,叫我陪佢。推門入去似酒吧多D,有打碟區,八點後仲有K唱,樓上有房間。咪講咁多,行到熱熱地,先啤一啤佢 ($68),一口氣飲咗半支,冰涼舒爽。一客有4串嘅鷄腎 ($38),伴以辣椒粉燒得岩岩好,乾身之餘但又唔會嚡,再掃層甜甜地嘅燒汁,好味。歡喜食免治雞肉棒 ($28),呢度都有,以辣椒粉代替鷄蛋/沙律醬。咬落偶然食到軟骨碎嘅脆度,單食都夠味,點少少辣椒粉就輕輕增加刺激性。再嚟牛仔骨 ($68),灑上辣椒粒同炸蒜碎,肉質有點嚼口,惹味之選。呢份雞中翼 ($68),相當抵食外皮香脆唔在講,仲多一份甜味,似掃咗蜜糖咁,唔經唔覺好快被食晒。一客兩件嘅日式忌廉薯餅 ($48)咬落外脆內有creamy嘅餡料,熱度十足唔油膩。再有芝士春捲 ($48),長幼狀內包住芝士,咸咸香香。除咗有佐酒嘅串燒炸物外,另有其他主食,如意粉,湯烏冬/拉麵等,係度開埋餐都仲得,呢碗牛舌湯烏冬 ($55)就係我地今晚主食。未食先聞到好香又熟悉嘅香味,係丁麵嘅麻油味,配湯烏冬亦夾; 而片牛舌係先煎香,厚切但入口一D都唔韌。總括黎講,呢間食串燒嘅,份量相當抵食同好味,同朋友飲下食下都唔錯。
友人食過佢嘅午餐,話夜晚有埋K唱,叫我陪佢。

推門入去似酒吧多D,有打碟區,八點後仲有K唱,樓上有房間。

一客有4串嘅鷄腎 ($38),伴以辣椒粉

燒得岩岩好,乾身之餘但又唔會嚡,再掃層甜甜地嘅燒汁,好味。

呢份雞中翼 ($68),相當抵食

一客兩件嘅日式忌廉薯餅 ($48)

咬落外脆內有creamy嘅餡料,熱度十足唔油膩。

再有芝士春捲 ($48),長幼狀內包住芝士,咸咸香香。

Type of Meal
Dinner