2023-08-02
平時返工咁辛苦,放工真係好需要食餐好,搵個舒服嘅地方chill下relax下🤍 睇到最近有人介紹銅鑼灣有一間有live band睇嘅餐廳覺得幾有新意,即刻book去同朋友一齊去食夜晚😍 其實一入到去真係哇咗一聲!個feel 好好,一入去就見到個台,聽到美妙嘅歌聲🎤🎼呢度啲嘢食都好有特色,就係可以一次過喺同一個爐度燒肉同埋打邊爐‼️ 首先客人可以點一份泰豬鍋燒肉拼盤,咁餐廳就會送自家熬製嘅火鍋湯底兩款😋🍲小編點咗小火山經典泰豬鍋拼盤🥩 肉類包括有小火山特選北海道千歲米豚肉眼伊比利亞黑毛豬梅花肉波蘭A級無骨豬腩手切泰式豬頸肉餐廳將肉類整齊切好奉上,鍾意燒又得,擺落火鍋烚吓烚吓又得😆🍲湯底方面,小編叫咗牛骨船麵湯同埋椰汁雞湯😆 前者比較濃味,椰汁雞湯就甜甜地,好重椰汁🥥味,好好飲大推😍小火山三味刺身一口杯盛盒🍸呢個真係必點‼️分別有兩份生蝦、三文魚同生蠔,配上特製嘅泰式醬汁同配料,以一口杯嘅形式,打開大家嘅味蕾😋 一個非常特別,同埋好食嘅前菜🤍 (不過真係有啲辣大家要慢慢食🤣泰式豬梅花肉片有隻蛋係中間🤣 店員建議我哋將肉沾上蛋漿擺去燒,同埋呢款要最後食㗎🍽️ 可能係等爐夠熱力先去燒~加咗蛋食落係幾
小編點咗小火山經典泰豬鍋拼盤🥩 肉類包括有
小火山特選北海道千歲米豚肉眼
伊比利亞黑毛豬梅花肉
波蘭A級無骨豬腩
手切泰式豬頸肉
餐廳將肉類整齊切好奉上,鍾意燒又得,擺落火鍋烚吓烚吓又得😆
小火山三味刺身一口杯盛盒🍸
泰式豬梅花肉片
有隻蛋係中間🤣 店員建議我哋將肉沾上蛋漿擺去燒,同埋呢款要最後食㗎🍽️ 可能係等爐夠熱力先去燒~加咗蛋食落係幾香‼️
小編都叫咗其他食物,包括
炸蝦片配冬陰蛋黃醬~食泰國餐廳一定要叫嘅炸蝦片😇 好香口🤍
金邊粉~兩款湯底都有落到金邊粉,客人可以根據自己喜好去選擇落邊個湯底😋
生菜🥬~燒肉夾住生菜呢個配搭唔使我講大家都自己識食🤣 小編自己一個都食咗一兜生菜
翠玉瓜~成兜翠玉瓜攞咗去燒🤣 大家記得要食多啲菜‼️
嘢飲方面都要好好介紹吓‼️
芝士奶蓋泰式奶綠~有驚喜嘅係呢個奶綠唔算好甜👍🏻 ,而且配上濃濃嘅奶蓋超邪惡😆
釘Moo扮沙冰🍧 非常之適合打卡,亦都好解辣嘅特色飲品😆 飲飲吓仲可以食到少少西瓜🍉 呢杯野飲會唔會太有創意啊😍
小編同朋友都覺得整體用餐體驗唔錯👍🏻 店員都好親切熱情去介紹餐廳嘅食物😋 係一個非常之唔錯又好chill嘅餐廳🍴😇