2019-12-16 111 views
今日放假約左個朋友係元朗見面,都幾耐冇見過佢啦,所以諗住行下街、食下嘢、聚下舊咁啦😌。行到咁上下之後..就入左間專門食泰國水門雞嘅餐廳,其實之前都見過上網有人專訪,我諗應該質素都唔差嘅🤔🤔我地一齊叫左個泰式炒通菜同秘汁泰式生蝦Share一齊食。通菜方面,由於加左啲辣椒關係,所以會有少少辣,食落無咩特別,可以用黎送飯😂😂至於生蝦就隻隻都好大,一睇就見到好多肉,加埋佢嘅擺設,令到食客會有更多食慾,視覺同味覺都享受。之後各自各都叫左個水門雙拼雞飯同鮮蝦炒金邊粉。雞飯方面有兩種口味,所以唔會食厭唔想食。個人比較喜歡原味個種雞,因為好滑同肉質好林👍🏻👍🏻,如果中意食香口少少嘅話,炸雞個一種就啱哂啦,外脆內軟,加埋秘製嘅醬汁簡直係絕配啊!朋友嘅鮮蝦炒金邊粉又係偏辣少少,有幾隻大蝦喺旁邊,值回票價啦。食嘅時候要加啲青檸汁,可以令到自己更開胃,不過金邊粉本身都帶點酸,所以好容易就刺激到食慾,不停咁食啊食啊食😂😂平民嘅泰國餐廳好少有架,價錢唔貴又有質素嘅話,呢間已經唔錯架啦,裝修又簡單舒服,又有音樂聽下🎺🎺。