2018-01-24
有朋友想突然聚一聚,即刻上網搵搵資料先。上網選定左有好多臥虎藏龍嘅天后,而且之前聽過其他朋友介紹天后有好多好嘢食。朋友睇中浜滝佢好有居酒屋嘅感覺,一於唔諗甘多去食餐好嘅!!餐廳好容易去,由天后地鐵站出去行幾分鐘就到,唔會迷路。浜滝環境真係幾特別,採用高枱設計,令居酒屋氣氛更加強!!! 門口那面牆有好多客人畫嘅扇子,好得意居酒屋當然有酒喇,一系列嘅日本酒任客人選擇,朋友同我酒量不佳,試唔到添。唔飲酒唯有化酒量為食量喇!! 浜滝選擇有好多,有新鮮刺身同小食。仲有佢地嘅熱石拉麵,睇落都好吸引。石窩飯都有呀!!首先食前菜先,有炸忌廉薯餅,即炸上枱,小心啲食呀,都幾熱架。薯餅外皮脆卜卜,好香口,內𥚃好軟滑呢! 忌廉味香濃,仲保留少少薯粒,增加口感,好好味!!花魚燒一夜干,一夜干喺日本食過好好食,今次見到當然要點喇!! 一夜干都幾大條,魚肉嫩滑,有少少咸香味,冇腥味,送飯一流呀。我地喺拉麵同石鍋飯掙扎左好耐,最後決定點個燒雞石窩飯,醬汁有啲似甜豉油,咸咸甜甜好味,而且有飯焦,好香口,雞肉唔鞋!!!整個晚上同朋友可以放輕鬆聽著日文歌一邊食飯一邊傾計,真係唔錯!! 下次要試試佢地嘅拉麵呢,見到其他客人
餐廳好容易去,由天后地鐵站出去行幾分鐘就到,唔會迷路。
仲有佢地嘅熱石拉麵,睇落都好吸引。
石窩飯都有呀!!
整個晚上同朋友可以放輕鬆聽著日文歌一邊食飯一邊傾計,真係唔錯!! 下次要試試佢地嘅拉麵呢,見到其他客人食好吸引!!!