2023-07-06 20 views
今次朋友話帶我去貧民窟威下,正想同佢絕交之際,發現原來餐廳名Ghetto就係代表貧民窟。朝早同夜晚會有唔同風格。設計係用左外國嘅塗鴉和滑板風格做設計,加上橙色嘅霓虹燈做裝飾,有一種科幻嘅感覺。黑松露滋味牛肉漢堡 $65漢堡包外皮即時烘到香脆,牛肉兩邊香煎,一咬落去啖啖肉汁。當然唔少得我鍾意嘅黑松露醬,另到口感更加濕潤又濃郁。大啡菇芝士牛肉漢堡 $80鍾意菇類嘅朋友,不仿可以試埋大啡菇芝士。大啡菇爽口脆身,同油脂香嘅牛肉都幾夾。滋味粒粒巨蝦堡 $90身邊仲有朋友唔食牛肉,但係唔洗驚。因為佢地亦都有蝦堡提供。炸到金黃色嘅蝦堡,入面有彈牙嘅蝦肉,加上秘製醬汁,好吸引呀。另外小食仲可以升級做粗薯條$18和甜薯條$28,我自己做比較鍾意食甜薯條,外脆內軟又有少少甜。飲品方面不妨可以試下沙冰,有芒果、藍莓香蕉朱古力,賣相都好靚又好飲。Ghetto Cafe (旺角)旺角黑布街13號地舖

黑松露滋味牛肉漢堡 $65

大啡菇芝士牛肉漢堡 $80

滋味粒粒巨蝦堡 $90

Ghetto Cafe (旺角)
旺角黑布街13號地舖