2019-08-21
朋友生日想食下日本野,就推介左呢間餐廳。原來呢間就係大家一直以黎都聽過既和牛三文治,而且中環區日本餐廳黎講,性價比都好高,咁大家都同意去呢度試下。呢度無得Book位,如果想早少少開始食,就早少少過黎等位啦~ 佢無限用餐時間,所以過七點之後想搵位,就要睇彩數啦~ 一坐低,就有呢度既日本哥哥同我地推介有咩最出名同埋Special Menu,雖然舖頭唔大,但有好足夠既服務員,而且服務態度超好。頭盆叫左蚌、軟殼蟹同卷蛋。蚌係用清酒煮,酒味夠濃得黎又有蚌的鮮味,以前菜黎講非常之開胃。卷蛋比較甜,煮得非常軟身,有一種好似甜品一樣入口即溶既口感,都好有驚喜。軟殼蟹係Special Menu,喺Menu上面無寫既菜式,炸軟殼蟹加上蛋漿,一啲都唔膩,不過咸左少少。 主菜就係我地最期待晚和牛三文治啦! 我地叫Medium,即係大約五成熟左右,和牛處理得唔會太生,都唔會太熟剛剛好。夾住三文治中間加左Wasabi同芥末醬,個味道同和牛好夾。好有驚喜。另一個值得推介就係呢個Yaki Udon,佢有大量蟹肉加上好creamy既白汁,口感好Rich得黎又唔會太膩。另外Hot Pot Rice都好有驚喜,反而好
另一個值得推介就係呢個Yaki Udon,佢有大量蟹肉加上好creamy既白汁,口感好Rich得黎又唔會太膩。另外Hot Pot Rice都好有驚喜,反而好少見人推介,呢個飯好食在佢調味調得非常好,唔會太濃味得黎又帶得出雜菌既鮮味,鐘意淡口味既朋友仔一定要試。
到最後因為我地自備左蛋糕既關係,我地無試到呢度最出名既Monaka Ice Cream,有機會一定會再黎 !