2019-01-12 142 views
第一次黎九龍城食泰國野,太多選擇所以聽朋友推薦黎左依間金寶,好彩有book枱,不然就要等了。第一道菜係生蝦,見佢人氣no.1所以試下,但我覺得唔太值$9X,好普通椰汁冰好好飲菠蘿冰都唔錯水果好甜蒜蓉法包,夠熱夠脆好味,本身係想連埋黃咖喱食,但有排未到唯有食咗先個串燒係我成餐飯最鍾意,早知唔要個生蝦食多碟串燒!個醬汁我鍾意,d肉唔會"鞋"同攝牙縫食泰國嘢又點少得馬拉盞通菜熱辣辣超正呢個雞肉黃咖喱令我失望,本身見佢個相貌唔錯仲有個火喺下面保溫,即刻叫咗碗白飯配,點知食落好奇怪,甜得唔似咖哩,仲要有啲三色雜豆,唔太夾仲有一點令我唔鍾意嘅係,滿心歡喜以為係薯仔點知原來係菠蘿點解會有菠蘿煮熱嘅菠蘿實在唔啱我口味總括而言我覺得間餐廳係好味值得食,但每樣餸都差不多食完先黎下一碟,本來期待一次過上晒枱,可能今日比較忙下次來食會試吓豬頸肉同第二款咖哩
生蝦

馬拉盞通菜
食泰國嘢又點少得馬拉盞通菜
熱辣辣超正
雞肉黃咖喱
仲有一點令我唔鍾意嘅係,滿心歡喜以為係薯仔點知原來係菠蘿
點解會有菠蘿
煮熱嘅菠蘿實在唔啱我口味

下次來食會試吓豬頸肉同第二款咖哩
2019-01-12
$355 (Dinner)
生蝦
椰汁冰、菠蘿冰