2021-09-01 101 views
同一班朋友聚餐梗係搵啲可以坐耐啲又唔怕嘈嘅地方啦😂朋友訂左呢間餐廳,之前我都有食過,不過唔係呢個位,原來係搬左入到去侍應好快地安排我地坐入面啲嘅位置,座位都好闊落👍🏻,侍應嘅服務都好好,時不時都會幫我地換碟惹味辣酒煮花螺個醬汁好惹味,一粒接一粒越嚟越辣,正😆豉汁炒蜆個汁好香蒜味,辣辣地好好味,啲蜆都好新鮮冇沙椒鹽九肚魚炸粉好薄,每件都好大舊啖啖肉潮式蠔餅煎得幾香,唔會濕,麵粉量較多,蠔分佈得好平均海味粉絲雜菜煲份量相當多,煲底全部都係菜,啲湯都算幾鮮味,啲粉絲索晒啲湯汁好入味黃金脆皮南瓜呢個炸粉偏厚,南瓜無咩調味蒜蓉粉絲蒸扇貝落咗超多蒜蓉同埋粉絲,個醬汁好鮮味,啲扇貝每隻都好大隻,咬落去啖啖肉👍🏻蒜蓉粉絲蒸海中蝦好好味呀呢個,啲蝦超級鮮味,隻隻都好新鮮,啲蝦肉都好爽口

惹味辣酒煮花螺
個醬汁好惹味,一粒接一粒越嚟越辣,正😆
惹味辣酒煮花螺

豉汁炒蜆
個汁好香蒜味,辣辣地好好味,啲蜆都好新鮮冇沙
豉汁炒蜆

椒鹽九肚魚
炸粉好薄,每件都好大舊啖啖肉
椒鹽九肚魚

潮式蠔餅
煎得幾香,唔會濕,麵粉量較多,蠔分佈得好平均
潮式煎蠔餅

海味粉絲雜菜煲
海味粉絲雜菜煲

黃金脆皮南瓜
呢個炸粉偏厚,南瓜無咩調味
黃金脆皮南瓜

蒜蓉粉絲蒸海中蝦
好好味呀呢個,啲蝦超級鮮味,隻隻都好新鮮,啲蝦肉都好爽口
2021-08-27
Type of Meal