2024-06-06 1350 views
好少過嚟樂富食飯 估唔到呢度有間酒樓食海鮮大廳環境濶落 朋友預訂咗間房😆菜單都係朋友預先寫好咗 食海鮮🦞為主🔆墨魚餅人齊前菜就即上 墨魚餅係炸嘅 🤣太開心食唔記得影相🔆牛肋條牛肋條有少少半炸煮的感覺 外面好脆口但啲牛腩位又炆得好淋 再點上自家咖喱醬 好特別嘅醬汁 少少辣辣哋但又唔會好咸 🫶🏻🔆宮廷濃湯雞煲翅酒樓姐姐上菜時都問我哋要唔要影相 一邊影一邊煮趐 估唔到個雞湯一啲都唔油膩而且口感好似飲牛奶咁順滑 翅我就唔識評價了 太少食😂 欣賞個湯! 🔆椒鹽瀨尿蝦好耐都冇食過瀨尿蝦 因為要用手🙈 但酒樓好貼心 比我哋影完相幫我哋起埋肉 懶人恩賜🩷🔆奄仔蟹呢道菜係朋友話必點嘅 係用冇受過精的蟹 估唔到蟹膏咁多 酒樓有提供手套🧤食蟹 蟹肉都唔少 係幾野味 🔆金不換炒蟶子煎米粉餅呢道菜好有驚喜 平時出街食都係豉椒炒蟶子 但大廚用金不換炒蟶子 保留咗蟶子的鮮甜味但又有金不換的香草味🌿 最特別係個底層係煎米粉餅 米粉餅煎得好香脆 撈埋啲醬汁一齊食到停唔到口 🔆椒鹽鮑魚本人唔太喜歡鮑魚 有時煮得太硬唔好食 呢間鮑魚不但有口感 唔會硬 鮑魚清潔得又乾淨🙈而且個椒鹽味好香口🔆金銀蛋莧菜莧菜好新鮮 食落唔會有

好少過嚟樂富食飯 估唔到呢度有間酒樓食海鮮

🔆墨魚餅