2017-06-24 324 views
今日係我朋友牛一,平時雖然比較少聯繫,可能係因為大家住得較遠吧~不過無論點講喇,只要我地喺同一片天空之下呼吸著同一城市的空氣,感覺總係特別親切~~今日間餐廳係我朋友揀嘅,入去第一個印象就係舒適乾淨,確實適合我地relax咁食餐飯慶祝一番呢度既侍應好有禮貌,全程都面帶笑容,更能詳細解釋菜式!真係好勁之後靚仔侍應哥哥仲拎咗餐前麵包俾我地,款式有幾款,每款都好鬆軟好香,加埋點上黑醋橄欖油食就更是美味~~呢度既蒜香白酒車厘茄煮蜆真係煮得幾好!無沙無泥腥味之餘,仲食得出好鮮甜,加埋車厘茄既清新微酸帶動下,更覺鮮香!我還點了水果茶同我朋友2份齊齊飲~當中嘅生果全都好新鮮!味道清甜可口,喉嚨好舒適之餘,更覺連日來的疲倦都消除曬。~另外我地仲叫左軟殼蟹泡菜竹炭漢堡配薯條,蟹香同個漢堡都融為一體,烤的香脆,味道啱啱夠,薯條又勁香脆,新鮮出爐無花假,確係好食!

餐前麵包
蒜香白酒車厘茄煮蜆