今餐既目標就係為朋友慶祝生日而約既飯局,朋友同我都喜愛据扒,而呢間餐廳環境看似都幾舒服就係openrice上訂左枱!上到去環境都吾錯既,店員服務態度都可以既,我地叫左1個set dinner,另外叫左兩個主菜同埋每人都叫左杯野飲。前菜,分量比想象中少,味道一般🤔。燒雞食落無咩味,餐牌寫係香辣燒雞但無辣味,雞肉食落口係好粗糙同埋好乾,個沙律加得太多沙律醬喇,搞到個沙律好濕,食落都好一般🙁;反而個薯條真係估佢吾到咁好味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻,上枱果陣仲熱辣辣,佢仲要係粗薯條,食落真心外脆內軟,我地個個爭住食,無論點吾點茄汁都係咁好味😍😍呢個意粉都係意料之外地好食喎😍佢個牛燴得好入味,個醬汁又勁香勁好味,配扁意粉真係一流!😎塊扒係真心失望👎🏻,最貴係佢,最失望都係佢,我地叫左三成熟,但出黎完全吾止三成熟囉,而且塊扒上左枱係吾多熱架囉,真係好「驚喜」囉😪,薯泥反而就好好食喎,雖然份量吾多,但佢口感好綿而且有好香既雜菌味,係入口即溶架,正!👍🏻呢個粗薯條十分好味,好味到我地食甜品之前決定encore叫多一份黎食😋呢個set dinner既waffle一d都吾好食,係凍既夾餅囉,係軟身架一d都吾脆,
巴馬火腿溫泉蛋配黑松露沙律

前菜,分量比想象中少,味道一般🤔。
葡式香辣燒雞配薯條椰菜沙律

香草鮮茄紅酒燴牛臉頰肉扁意粉

燒美國安格斯肉眼扒配雜菌薯泥

黑松露鹽薯條

榛子意大利忌廉芝士窩夫

呢個set dinner既waffle一d都吾好食,係凍既夾餅囉,係軟身架一d都吾脆,而且份量好少👎🏻
🌚總括而言,今餐真係又驚又喜,以為會好味既野反而食落麻麻,諗住會好一般既又意外地好味喎!
2017-08-27
$267 (Dinner)
Celebration
Birthday