2023-11-10
約咗朋友嚟食飯,佢哋話想食海鮮蒸鍋又想打邊爐,咁黎相馬食火鍋放題就啱啦,我哋嚟到西營盤嘅呢一間,呢間面積都好大,座位係梳化坐坐得好舒服,我哋平日嘅夜晚你黎都唔算好多人,環境都好舒服。美食😋😋😋😋😋環境😍😍😍😍😍服務🥰🥰🥰🥰🥰先先食大閘蟹,而家一隻大閘蟹都唔平,呢度仲要任食,真係食幾隻都已經抵番,我哋都唔輸蝕,每人起碼食咗四五隻😂🤣。大閘蟹蟹膏超多又鮮甜,如果唔係要留肚食其他嘢,一定會再食多啲!之後黎個海鮮蒸鍋,蒸鍋入邊放滿海鮮,我哋係四個人食蒸鍋,所以會有一隻龍蝦。(如果兩個人嘅就係比琵琶蝦)龍蝦啖啖肉,但也有鮮甜。除咗龍蝦之外,鮑魚都好好味,大大隻好有咬口,越食越出味。灰蜆都算大隻,冇沙又清甜。蟹棒啖啖肉,先前嘅蟹肉味配上蒜蓉一齊蒸有另一種香味。佢個粉絲底先最正吸晒所有人海鮮和蒜蓉嘅精華。最後就喺度任食火鍋環節啦!火鍋材料有好多,豚肉,雞肉,牛肉呢啲基本嘢絕對唔少得。對於一定要食菜嘅我哋嚟講真係一個福音,蔬菜嘅種類亦都好多,西蘭花,南瓜,生菜,通菜,羽衣甘藍,冬菇,金菇等等,不論係海鮮,鮮肉和蔬菜都吸收到。
美食😋😋😋😋😋
環境😍😍😍😍😍
服務🥰🥰🥰🥰🥰 先先食大閘蟹,而家一隻大閘蟹都唔平,呢度仲要任食,真係食幾隻都已經抵番,我哋都唔輸蝕,每人起碼食咗四五隻😂🤣。大閘蟹蟹膏超多又鮮甜,如果唔係要留肚食其他嘢,一定會再食多啲!
最後就喺度任食 火鍋環節啦!火鍋材料有好多,豚肉,雞肉,牛肉呢啲基本嘢絕對唔少得。對於一定要食菜嘅我哋嚟講真係一個福音,蔬菜嘅種類亦都好多,西蘭花,南瓜,生菜,通菜,羽衣甘藍,冬菇,金菇等等,不論係海鮮,鮮肉和蔬菜都吸收到。