2016-10-05
話說當日去完塔門後,小弟同小胖女由大學站諗住去大埔搵食,一禁openrice就見到間餐廳叫做食嘢既鋪頭,佢係以咖哩做主打,黎到叫到佢格黎有間叫左飲嘢相信都係出自同一個老細啦,門外非常多人排緊隊,相信味道應該都有保證啦等左大約20分鐘多小小就安排入坐啦,餐廳環境比較以西色為主,簡單帶有西式餐廳味道食品方面小胖女就大致落左一個飯,一份雞翼,一個沙侓,一個油鬆餅,兩杯野飲同甜品,首先送上係芝麻醬蔬菜沙侓,味道幾清爽,但芝麻醬比較稀,開胃菜黎講不錯,之後黎就係油鬆餅啦,咖哩帶甜,餅底硬左d,但味道配合上來很好跟住上既就係今晚主菜,咖哩牛腩,由於我同小胖女都食得辣下,叫左中辣另外咖哩都有分好幾款,有原味,芝士,蕃茄同蒜蓉味,我地都係選左原味食落係有返咁上下辣度,牛腩又夠哂林,將佢d咖哩汁用黎點油鬆餅亦都有另一種風味之後黑椒密汁雞翼都炸到脆卜卜,味道帶甜,食落夠惹味,再黎就係小弟點既符碌茶同小胖女既朱古力飲品符碌茶其實係鮮果茶,都好多款生果係入面,食完咖哩飲佢確係消濟解膩最後當然唔少得係甜品啦,叫左yumyee雪糕燒仙草同雪糕什果燒仙草大家睇相都見其實只係有生果同無生果之分,基本上食佢都會食到飽一
大家睇相都見其實只係有生果同無生果之分,基本上食佢都會食到飽一飽,
又雪糕又涼粉又小丸子又剩,但絕對唔係亂咁放埋一齊就算,味道係好食咦唔會太肥
如果大家想食創新咖哩,又經開大埔真係不訪試下,價錢唔貴咁經濟