2018-05-22 209 views
琴晚同朋友去食,餐廳有一半以上係空,我都唔明點解侍應一定要規定食客坐邊個位,收錢仲要扮大爺,個格好低本來我朋友想坐梳化但有個紮馬尾,身型瘦削,年約30出頭嘅女人要我們坐中間,我朋友就問點解,佢就話冇執枱,但遠處望枱上冇污糟碟,講大話都唔識。我哋揀咗近門口嘅位置,揀緊食物期間同一個女人又度騷擾我哋,問我有冇訂位,我話有同冇有咩分別,佢就用啲好唔耐煩嘅態度話如果有定位而你冇講低,就冇亞洲萬里通積分,我就用好唔耐煩嘅語氣叫佢唔好阻住我哋揀食物,之後同朋友講"呢間餐廳服務真惡劣,我哋唔應該喺度貼錢買難受",之後就走左間餐廳快啲執咗佢啦,又唔係平服務咁差,香港普遍餐廳應對客人態度萬分差劣,以為自己係神,任意操控食客,好心就咪話上面差劣,自己一樣都係乞丐,希望想收最多嘅錢去糟質客人,因為佢地心靈脆弱,心地歹毒