好少post, 但服務實在太差,不吐不快。星期六與屋企人食晚飯,訂八點,等20分鐘。星期六晚,可以接受。Waitress 喺我地面擺枱,不過似表演飛碟多D。菜牌只有兩三板的小菜,同枱面五六款推介。話今晚無大餐牌。點菜時推介的牛腩已賣清,部長介紹牛尾,但到上菜時話賣哂。花膠絲浸菜苖到上莱時變咗白菜。"花膠絲"就胡逹達。女部長/waitress 的語氣有"十八樓C座"feel, 或者同喺屋企鬧仔一樣。我叫杯雪碧,佢聽唔清楚就大聲話"咩呀?"。話明唔要冰,佢就攞成杯冰嚟。不是性別歧視,但男captain 算好D,女嘅全部粗聲粗氣。有冇人教佢地番工講嘢同鬧仔喺有D唔同?比張停車場飛個captain 話埋單,好耐番嚟剩喺比番張飛我。我問佢張單,佢話會有人嚟。最後埋咗好耐。算係幾抵食,但唔明點解要態度差成咁。見到佢地有D熟客都會笑吓,或者對街坊熟客可能好D (我地都算喺街坊喎!)收百幾炆一味菜可能唔應要求咁多,但喺服務真喺好似茶餐廳。一向都唔鍾意幫襯大集團,但喺下次再去太古城食中莱都喺去X心D酒樓好過。
好少post, 但服務實在太差,不吐不快。
Waitress 喺我地面擺枱,不過似表演飛碟多D。
部長waitress 的語氣有"十八樓C座"feel, 或者同喺屋企鬧仔一樣。我叫杯雪碧,佢聽唔清楚就大聲話"咩呀?"。話明唔要冰,佢就攞成杯冰嚟。
2014-08-30
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner