2007-08-19
記得好耐之前食過都ok, 今次去到真係覺得係2回事, 以前暗燈點爉燭, 現在都係點爉燭, 但燈就光到死, d你氣氛完全唔match.點菜時d人心不在然咁, 覆述時講錯又講得唔清唔楚咁, 最後仲要落錯單! 呢樣又係一件氣憤事件! 落單時明明係點龍蝦汁雪魚意粉, 覆述時已講錯過, 要rev返岩, 到送嚟時碟野得件雪魚, 已即時問送菜的人, 我地係點雪魚+意粉, 條友查都唔查就話"意粉之後先上", 心裡都覺古怪, 一碟野要拆開雪魚同意粉分開上架咩? 但佢咁講咪食住等, 食咗3/4仲未見佢上意粉咪追佢咯, 點知條友話我地點的係淨雪魚, 同佢咬時佢仲話"淨雪魚分量多d, 係貴過雪魚+意粉", 嘈嘈下個部長的物體過埋嚟, 話如果我地想要返意粉, 一係再落過order, 火都嚟埋!!! 點做部長! 但同行的人都係斯文人, 所以我都不便發火. 過咗無耐, 個部長又走埋嚟, 話"岩岩查過你張單, 我地會同你改返個價錢, 收返你雪魚+意粉果個價", 由頭到尾一句sorry/一d唔好意思都無! 仲要自從咬過之後, 呢間舖d人就係度bear住我地張店指指點點咁, (我地坐近bar台位).用餐期間, d人同ba
用餐期間, d人同bar台的人落餐飲要用叫的, 好似d茶餐廳咁遠距離互叫, 仲衰過維x , 十足十茶餐廳feel!
我覺得呢度d人同間野都非常唔掂!! 以後都唔會去!