2022-02-12 366 views
一直以嚟都好想去四季酒店high tea 今次終於有一個機會預早兩星期打電話去book 竟然有位最後喺初六嘅時候去咗四季酒店食high tea 一入門口酒店經理就叫我哋掃安心出行 我哋等咗一陣 跟住問經理可唔可以坐喺望海嘅位 最後終於成功坐到 好開心因為可以望到無敵嘅九龍海景 一坐低店waiter就即刻就攞個menu嚟 大概有一個餐就係698蚊兩位 等咗一陣成日終於嚟到 食物佈置得好靚最抵係鹹點最上面係甜點 我哋先食咗鹹點 鹹點係有芝士同埋有一啲嘅黑松露 本人就唔係太喜歡食黑松露同埋芝士 所以就叫侍應幫我 換一換侍應都好有禮貌即刻幫我換咗三個龍蝦多士 龍蝦多士好惹味 跟住之後就係食中間嗰層嘅scone 呢個scone就真係好好味啦好軟好鬆脆 食完兩個都差唔多已經飽啦 食完scone都差唔多食唔到 食咗兩件甜點之後到就頂唔順要打包拎返屋企 總括而言 四季酒店嘅high tea係食佢嘅服務食物質素還可以價錢有些小貴如果鍾意服務態度好嘅餐廳同埋靚嘅環境就一定要嚟
一直以嚟都好想去四季酒店high tea
今次終於有一個機會預早兩星期打電話去book 竟然有位