2020-06-04 1782 views
深明宜家好多餐廳宜家打著黃店嘅旗號 好多都好多人支持 我亦都認為可以嘅話 當然要多多支持黃店但宜家有一個現象發生 就係好多小店打住黃店嘅名 就完全唔顧出品嘅質素 服務態度其差今次我同朋友一齊試宜間貼滿文宣嘅黃店 對食物質素其實無抱太高期待 都係諗住填飽個肚 但可惜店員嘅態度實在強差人意首先入去點菜 已聽到隔離枱點嘢飲 點親咩都話無 綠茶又無 乜都無 而且店員嘅態度實在唔太友善 到我地枱落單嘅時候 又係無宜樣無嗰樣 但嗰個其實係正值lunch time 我同友人都唔係好明點解可以咩都無 到上菜嘅時候 我地叫咗兩個丼飯 咁佢就嚟得一個sauce 因為我地唔係好清楚係邊一個丼飯 所以諗住問一問 點知有一位帶眼鏡嘅女店員係極度無禮貌咁指係邊一碗 連聲都無出過 我明白我都係比梗百零蚊食個lunch 可能你會話我唔好咁高要求 想要米芝連級嘅服務 但我認為做得服務性行業 簡單答個客一句 係配邊一個飯係咩咁難呢 (ps我點嘅呑拿魚腩丼飯唔算差 但友人嘅和牛丼係唔洗嗌 塊牛鞋過沙紙)個人認為 唔應該無條件支持黃店 如果質素差 服務差嘅黃店 係絕對唔值得太家盲撐 好想大家正視宜個問題 唔好等一啲低質嘅黃店

個人認為 唔應該無條件支持黃店 如果質素差 服務差嘅黃店 係絕對唔值得太家盲撐 好想大家正視宜個問題 唔好等一啲低質嘅黃店繼續受到追捧 坐大佢地繼續覺得因為持住自己係黃店 而提供一啲咁差嘅食物同服務