2020-03-12
已經無幾多間店舖會收遲過 8pm…荃灣 Donki 真係好好行! 血拼前要先醫醫肚, 發現新開的廿一堂, 有我喜愛的豚肉丼, 正! 店面大, 座位寬闊, 日式的裝潢! 安頓後先到店門外點選食物, 再到枱前領取食物, 同快餐店一樣! 當然亦可使用售票機, 不過部機接觸不良, 信用咭機顯示已過數, 但機面無顯示已成功購買及已購買之食品, 好彩後台睇到張單…應該話好彩我都係做呢行, 如果唔係未必會留意到部咭機, 所以都係直接買比較穩陣! 燒豚丼 $65 ~ 包括丼飯, 麵豉湯 及 大福, +4仲有杯檸檬七喜! 鰹魚湯讚岐烏冬配關東煮 $69 ~ 包括麵豉湯 及 大福, +8 有巨峰椰果梳打特飲! 鐵板角切和牛配燒丼 $88 ~ 好有牛肉味, 燒得香香的, 肉質嫩滑, 紫菜及溫泉蛋拌飯, 絶配! 註: 甜品大福, 軟糯幼滑!
註: 甜品大福, 軟糯幼滑!