2021-09-27 1072 views
久唔久同閨蜜食貴西。朋友揀左舊日航酒店(宜家叫乜千禧乜乜)既Sagano嵯峨野,我大口妹幾時都話食魚生,一係唔食,一食要食貴價,主要因為係生既食物!唔係我特別食得起,不過你計下,茶記宜家都$60蚊碟飯,好平咩?我咁孤寒,平時左慳右慳,其實一個月食餐貴西,都對得住自己丫!你唔對自己好,鬼有男人對你好咩!又叉遠左添嘻嘻!去過京都的都可能知道,嵯峨野及嵐山位處京都西邊,風景極美,食物偏向精緻小量。食Omakase其實都係食新鮮、切功、擺設、氛圍、服務,Sagano統統都做到好近京都味道(當然周圍香港話,你要靠點想像力囉)所有都好到位,最開心係大師傅好傾得好玩得(唔開名嚕)!講真,人地係酒店做廚師發辦既廚師,咩貴客未見過丫,要嘥時間特別招呼你?你邊位?大口妹食過好幾家大嘢,服務周到客客套套,但好似呢位師傅咁融入就極少有。當然大口妹本人都好八面玲瓏人見人愛係車都載,到底人與人之間相處,都係出於真心最開懷既!呢餐,淨係統d大小師傅玩都賺返!
久唔久同閨蜜食貴西。

又叉遠左添嘻嘻!

呢餐,淨係統d大小師傅玩都賺返!

生蠔
2021-07-31
$2000 (Dinner)
Celebration
Birthday