2017-10-04 165 views
最近同個朋友第一次去中環食印度菜,覺得服務真係一流,侍應全程招呼周到。而餐廳室內嘅環境佈置亦係俱有傳統印度嘅特式,燈飾柔和,環境舒適衛生。餐牌嘅嘢食種類有各式各樣,例如唔同特式嘅烤餅、唔同香辣程度嘅咖啡等。仲有嘢飲嘅選擇都有好多,可以俾食客有唔同嘅選擇。另外,我哋叫咗一個「烤羊肉咖啡煲」附送印度烤餅。食落都幾飽肚,而羊肉入口唔太腥唔太蘇,都好入味,而且香味濃郁,配撘烤餅一齊食真係唔錯。仲有我地試咗一個「咸烤餅」,係厚切嘅,好軟熟,而且略帶點咸味,一碟有兩大塊,所以都幾飽下。食嘅時候,會有3種不同的醬料俾客人作調味,味道都幾特別架!最後,我哋叫咗杯「印度奶茶」感覺唔太甜,入口時有陣清新香草嘅味道,同港式奶茶嘅味道唔同,都好特別!

2017-09-22
Type of Meal