2018-12-01 648 views
28號晚同朋友2條友收咗工唔知去邊道食,又唔想成日去黄竹街萬記食,又聽人講旺角稻香D羊腩好正心念深水埗都有間仲話街方都未食過不如去試下,點知一去到就知中伏8點幾去到見到到地下火煱冇咩人,我地只想食下羊腩煲炒個餸咪上1樓食小菜囉,上到去見仲少人過樓下得2,3枱客心知中伏,但係都到咗咪坐底叫野食,咁就食咗個羊腩煲+ㄧ碟菜,薑蔥煎蠔,勝瓜炒鮮魷4樣野.D餸都好快嚟到點知D羊腩ㄧ口又唔霖又唔入味要咬好奈,到薑蔥煎蠔ㄧ見到D蠔好似蘇炸生蠔ㄧ様上晒粉仲要有D薑蔥汁係面差難食,仲有勝瓜炒鮮魷好似白烚ㄧ樣仲有D勝瓜有D老魷魚口感都同白烚ㄧ様真係唔個大廚知咩叫炒到最後10點要我地埋單又10點半就話要收碟收枱仲要開始熄燈真係你滷味火都嚟埋即刻少Q佢,你滷味如果我8點幾嚟果時同我講我都仲話,仲當我地儍㗎ㄧ様佢地趕收工就趕客走,咁大個人食個咁多地方真係得ㄧ次見ㄧ間大酒樓系收10點半街方都係咁話............冇下次

即刻少Q佢
街方都係咁話............冇下次

2018-11-28
$150 (Dinner)