2011-04-16 10 views
平時星期六都鍾意去土司工坊食早餐,因為人不多5駛同人迫。 今日客人不多(大約得4成客人),我前面只有一個客人order 野,order完搵位坐,等左5分鐘見到個店務員攞住d食物 (吐司+煎蛋) 俾遲過我order架客人,我心諗可能前後腳出食物"姐",等多一陣有架啦(店務員都見到我只有杯野飲係枱)。 點知又齋等左5分鐘先見個店務員又攞住d食物,但係又5係我架。 我已經揮手叫個店務員同大聲叫佢,佢望左我一眼又走左人。 火都黎埋,當我準備起身想去cashier 同個男經理講,個店務員又再出現攞住d食物(第3次),但又5係我架。 放低d食物後,佢行埋黎(一句野冇講),睇完我張單,之後又行開。 我再等左5分鐘,佢先攞住d食物行埋黎,講左一句"5好意思",我問佢"係5係漏左我張單" ,佢冇答, 急急腳走開左(好冇禮貌)。 點知d煎蛋係凍架,d吐司微暖,十分之差。 俾佢地攪到我一早冇晒心情。之前食開都冇發生過。 顧客已經5多,攪到服務差,食物差,叫人點再去,以後都5會再去光顧。
平時星期六都鍾意去土司工坊食早餐,因為人不多5駛同人迫。

點知又齋等左5分鐘先見個店務員又攞住d食物,但係又5係我架
。 我已經揮手叫個店務員同大聲叫佢,佢望左我一眼又走左人

2011-04-16
$29 (Breakfast)