2020-02-06
服務及食物水準都令人滿意的茶記~~~餐廳名稱:中環茶記 (中環)餐廳地址:中環威靈頓66號裕榮大廈地舖~~~呢間懷舊港式茶餐廳 我同大舊好耐之前都有食過一次 我同佢都係鍾意試新野嘅人 所以我哋平時好少話再食返同一間餐廳 但係呢一間餐廳就令我哋 食完仲想再黎食😆~~~而鍾意佢嘅原因 除咗係因為佢算係食物質素頗高嘅茶餐廳之外 店員殷勤有禮嘅服務態度都令我哋印象好深刻 😊~~~今次黎到發現佢餐牌轉左唔少 多咗好多新野 我哋就分別叫咗原條倉魚 欖菜肉碎四季豆 同埋佢哋皇牌晚餐之一嘅魚香茄子雞柳煲 ~~~原條倉魚好好肥美 超級厚肉 可以揀豉油 煎封 涼瓜炆 茄子炆 同沙律醬香煎 而我哋就揀咗最簡單但又最顯鮮味嘅豉油蒸 🐟魚上擺放左少少欖菜香蔥同埋紅椒絲 食落去啖啖肉而且火候控制得啱啱好食落去啖啖肉而且火候控制得啱啱好 加啲豉油再撈飯食 好正啊😋😋😋~~~欖菜肉碎四季豆 超級香 放低已經香到流口水 有少少辣 炒得好香腍 係屋企完全炒唔到呢個水準😂~~~而呢個皇牌晚餐就幾抵食一個魚香茄子雞柳煲 $78 有飯同飲品 而我哋就加咗少少錢 要左雜果賓治 雞柳煲方面 茄子好入味 不過唔知係咪雞柳用晒 所以佢
~~~
餐廳名稱:中環茶記 (中環)
餐廳地址:中環威靈頓66號裕榮大廈地舖
~~~
而呢個皇牌晚餐就幾抵食一個魚香茄子雞柳煲 $78 有飯同飲品 而我哋就加咗少少錢 要左雜果賓治 雞柳煲方面 茄子好入味 不過唔知係咪雞柳用晒 所以佢哋就比切件雞扒黎代替 啲雞扒非常滑 加上個汁底好好味 撈飯一流 所以令我哋食晒成碗飯 一粒都無剩而雜果賓治亦好飲 入面嘅雜果份量都比得好多好大方好有童年回憶嘅感覺😊
~~~
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥(10🔥最高)