2023-10-17 923 views
多年前曾經惠顧,和牛之高質和食物種類之繁多都令我留下很深印象。多年後因緣際會即把握機會再次幫襯,可惜因為有期望,結果十分失望。首先係我喺openrice訂咗位,但我早咗幾分鐘到,門口阿姐堅持唔肯俾我入,除非我肯取消咗個booking,言下之意即係想屈我缺席。對於呢個無理要求,我唔肯就範,堅持唔罰企要即時入座,但我會保留向openrice申訴嘅權利,所以最終都俾我早咗入,但已平白折騰咗幾分鐘。入座後咩都無講,劈低個QR code,我嘟入去先發現已被點餐,已點了澳洲和牛放題。我問佢哋點解自把自為無問過我,同埋問澳牛餐同日牛餐有咩分別。佢話無menu,叫我哋自己出返去門口睇,跟住又話無人會點日牛,所以唔會問,但轉頭又話要喺大眾點評先點到日牛,全程不盡不失,亂噏一通。其實我今餐請客,令到場面十分尷尬,無問過人想食咩就被自把自為點晒餐。食物質素方面,簡直係兩個極端,以前印象真係好好食,牛味令人再三回味;依家啲牛相反係好難食,無紋無味,質地亦極之鞋,簡單講,出面嗰啲燒肉連鎖店比佢哋好食不知幾多倍。難怪以前起碼人均四五百起跳,依家居然只係勉強夠三百,原來係將貨就價!
2023-09-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
Celebration
Anniversary