2021-07-16
今晚想食d 辣野,又想食d 菜,所以黎左呢間餐廳因為一個人,所以只叫左一個雲耳(涼菜) 及乾煱花菜, 諗住快手野啦, 點知。。。等左廿分鐘, 個木耳終於黎啦, 三十分鐘後,加埋中間追左三次, 問個花菜咩情況,打算餸齊叫飯,第一次話幫你追,第二次話追左, 第三次話你都見我地幾忙ga la, 頭先有位都俾你入左先 (我真係多謝你呀,但其實當時都有吉檯),我話我只係想了解下進度,(心諗:炒碟菜要用多過30分鐘?!)之後佢繼續講(下刪幾千字), 我唯有話如果未煮就取消, 我要走啦, 佢仲要話我碟野未食晒都要計ga wor, 我話我知, 我唔要ga la, 食完ga la(仲邊有心情食呀其實)咁冇計, 你咁忙,我走lor...都幾谷氣,最後個晚餐只食左半碟都冇嘅雲耳。。。見你講咁多野,比多50蚊你做tips 買野飲啦下。。。