2016-09-08
平日夜晚揾飯食,見到個大廈門口咁特別,睇真D原來樓上有餐廳,7點幾上到去成間餐廳都冇人,有D嚇親 ^^" 好在個經理好好人咁介紹左個MENU,原來8點前仲有HAPPY HOUR,不過唔想飲COLD DRINK,所以就咁要左水,點知佢原來俾熱水我,成晚一直都係REFILL熱水,真係太好。因為我要等埋朋友黎,坐低左之後個經理問我要唔要食住面包先,好醒目呀,我真係好肚餓。個面包係普通的小法包,勝在配個黑松露牛油,即刻好味左!主菜叫左和牛同豬脾,前菜本來想要SALAD,不過WAITRESS介紹個牛油果蟹肉幾特別所以試下。因為係出面未食過所以都有少少驚喜,牛油果中的蟹肉唔係太出,不過我地都鍾意食牛油果所以覺得唔錯。個STEAK上到黎個陣有D樣衰,有D覺得個CHEF好冇心思,不過個牛肉真係好食,加返分。好啦,到個西班牙豬,賣相好D,不過食完個STEAK同薯條個口已經好油,見到佢SIDE DISH係洋蔥圈就唔想食.....心諗,係咪俾少少菜都唔得呢................岩岩講完,原來隻豬脾下面收埋左D德國酸菜,雖然有D油,不過終於有有D菜入口,個豬肉都叫好食,不過可能EXPECT太高,覺得
個STEAK上到黎個陣有D樣衰,有D覺得個CHEF好冇心思,不過個牛肉真係好食,加返分。好啦,到個西班牙豬,賣相好D,不過食完個STEAK同薯條個口已經好油,見到佢SIDE DISH係洋蔥圈就唔想食.....心諗,係咪俾少少菜都唔得呢................岩岩講完,原來隻豬脾下面收埋左D德國酸菜,雖然有D油,不過終於有有D菜入口,個豬肉都叫好食,不過可能EXPECT太高,覺得唔夠JUICY。
本來想睇下有咩甜品可以清下D油,不過佢得4-5款,都係ICE CREAM同MOOSE,所以都係算啦。Overall都食得幾飽,可能我地都淨係食肉,返到屋企已經要揾生果食,如果SIDE DISH放D菜我諗食完個感覺會好好多。
Other Info. :
D WAITER 同 WAITRESS真係幾好SERVICE =D