2019-03-31 346 views
服務和環境都唔錯!這樣講很公平了。我唔想抹黑係呢度做嘢嘅店員,但是滴菜真係唔係一般地「奇葩」。(1)餐牌:睇完一轉都感覺唔到呢度係一間台灣餐廳,咩星洲咩咖哩等等,一半以上菜名日日係茶餐廳都見到啦。冇乜嘢係台灣特色嘅。(2)菜量:擔心食唔飽所以嗌咗一個辣雞拌面。一上菜見到嘅係一大空盤,中間只有手掌心🖐️面積嘅食物😂。仲嗌咗一個咩上湯乜乜菜苗,其實就係一小碗娃娃菜,俾人感覺好鬼求其(有圖),仲夠膽買咁貴。(3)面上層擺著幾件「辣雞」,好似出面滴炸雞件,但係落咗好多辣椒粉,食起來更會有灼燒感嘅感覺。本人自身係食得辣嘅,亦久經各種類川菜店洗禮,根本唔會怕辣。但今次食咗滴雞,唔舒服並唔係因為俾辣到,而係感覺好似俾人整蠱咗一樣,係好似俾人針對故意捉弄一樣!雖然餐牌上有標註🌶️,但係呢種辣法係香港真係罕見。辣到口腔嘅灼燒感持續咗好耐,連咁少啲面都爭啲食唔完,因為食咗兩舊雞已經唔想再食落去。總結,這間餐廳的環境和服務都符合該地段商場嘅standard,即係唔差,但設計食物嘅人,真係抵*:設計(噱頭)、擺設、色澤、口味都非常一般,尤其有幾樣真係「伏」。(也許應該這只是一間奶茶店吧,我吹毛求疵了?)

辣雞拌面
2019-03-31
$200 (Dinner)