2018-12-17
有次同朋友食左旺角果間分點,超讚! 肉勁新鮮同勁有肉味,啲野黎得快,寫幾多真係黎幾多,仲有塊鐵板燒三轉都唔癡底! 所以今次諗住比貴啲食第二個level既野(喺我眼中,主要係多左醬油蝦)。呢間premium 訂位/walk-in 過幾次,都幾full下,今次一book就有, 滿心歡喜🙃呢間野有三個level既menu, 醬油蝦我本身係今次既主打,所以叫左中間果個level. 黎第一round唔洗寫野,自動黎一set先;之後叫幾多黎幾多(suppose係),但呢間野都幾姑寒,無論我寫2、4、6、8 (都唔太誇張啫🤷🏾♀️),結果都係黎2隻! 但係啲肉同海鮮黎得好足嫁! 我寫既數量都係2、4! 醬油蝦方面,咁我咪寫多幾張囉,但又啲野就開始愈黎愈慢😔 個人認為韓燒最緊要係個塊燒板,啲肉唔癡底先叫好既板。 今次一落就癡, 燒兩轉白煙都起埋,雖然啲staff換板換得密,但絕對唔係2百幾蚊韓燒既質素啦! 食左個半鐘,換左7-8塊板!肉方面,得牛腹肉、牛肋骨肉係有肉香,其他, 食得入口既,但唔係我expect既囉🤦🏽♀️ 質素同旺角真係差得太遠! 今晚食既,同x陽苑質素真係無咩分別!真係想問下咩叫pr
肉方面,得牛腹肉、牛肋骨肉係有肉香,其他, 食得入口既,但唔係我expect既囉🤦🏽♀️ 質素同旺角真係差得太遠! 今晚食既,同x陽苑質素真係無咩分別!真係想問下咩叫premium!
前菜,韓國野既精髓之一就係前菜!佢得芽菜同醃蘿蔔,仲有泡菜,都係唔太啱我口味既!(本身好鐘意食的!)同埋,叫先refill囉
最後,服務方面,啲staff有分幾幾個級數,收到點菜紙後只有「高級職員」負責入單,佢啲態度真係媽媽地!但平心而論,啲「低級職員」係無問題既,佢地好勤快咁換鐵板同收碟,態度係好既!
Oh no. 短期內都唔會再食韓燒