2018-03-28
今日同好耐無見的朋友到長沙環深水埗附近食晚餐。這間西餐廳在青山道,好方便。店面一個好醒目的FiftyFifty!地方都幾大,坐位舒服;這裡的設計簡潔乾淨,牆壁上放置一些畫像及擺設,好搶眼好有氣氛服務員好勤快主動、服務態度不錯,所以都好多客人來食晚餐晚餐有set, 包飲品及餐湯,價錢唔貴選擇多我們選了晚餐A及F1. A.黑松露燒烤磨菇天使麵燒烤磨菇好大隻又香濃,上面有少少薄芝士,增加咸香度;天使麵份量都幾多,質感剛好,配上醬汁好滑、更有少少黑松露香味;中間有好多野菌,口感好好!正呀2. F. 澳洲燒烤豬鞍架配西梅忌廉汁配薯菜這個服務生推介的,更說8成熟剛剛好,真的無介紹錯!好好味啊豬鞍肉質香濃口感一流,配上西梅忌廉汁,酸酸甜甜好開胃;豬鞍好大件,好軟腍,好易咬,骨邊的肉更香口;配菜好新鮮,有不同顏色的(洋蔥、紅椒、黃椒、青椒及小型原隻薯仔),顏色靚又健康3. 餐湯這個野菌湯口感豐富、有細細粒野菌;好滑又不會太膩4. 餐飲餐是包$20飲品,我們選了水果茶及特飲,補差價便可加了蜜糖但不會太甜,幫助消化的一個好選擇,水果有橙、檸檬、奇異果等等有著微微的香芋味,上面有一層甜甜忌廉,好滑口但我覺得
晚餐有set, 包飲品及餐湯,價錢唔貴選擇多
我們選了晚餐A及F
1. A.黑松露燒烤磨菇天使麵
2. F. 澳洲燒烤豬鞍架配西梅忌廉汁配薯菜
3. 餐湯
這個野菌湯口感豐富、有細細粒野菌;好滑又不會太膩
4. 餐飲
餐是包$20飲品,我們選了水果茶及特飲,補差價便可
有著微微的香芋味,上面有一層甜甜忌廉,好滑口但我覺得甜了點
5. 甜品(香蕉pancake)
朱古力揤得好平均好靚,pancake好薄、內面有香蕉、忌廉及脆脆,口感配合得好好,又滑又有少少脆,加上香蕉的香濃味