(Non-member)
2010-04-20 8 views
今日同老婆去港島太平洋酒店一樓餐廳食自助餐原來兩個老人家加埋唔使三百蚊,認真超值.這裡的食品種類方面都算十分多,我地都未能全部試哂,已經很飽.各式美食應有盡有.不過估唔到原來這裡的服務這麼好.其中有一個叫Alex的很有趣,哈,呢個小朋友真係識氹我地兩個開心,佢走過來問我兩個年齡幾大,我同講我兩個七十幾歲,佢好驚奇咁話睇唔出,佢話係因為唔肯定我地幾多歲所以過黎問我地,佢仲話以為我地只是五十多歲,搞到我地都好高興.佢同我地傾計時刻意坐低身,佢話因為唔想我地抬頭望住佢,驚我地辛苦喎.佢真係細心.傾落原來佢以前做半島酒店,怪不得言談舉止同其他伙記唔同啦.由於我屋企就黎要裝俢,我就隨口問佢呢度租一個月要幾多錢,佢好殷勤咁話幫我問吓其他同事,雖然最後佢話其他同事收左工,問唔到其他資料,但係佢咁熱心真係打動我,以後多D落黎支持吓先.哈哈.

2010-04-19
$150 (Dinner)