12/12/2016爸爸生日飯本以為$2400全體乳豬宴應不算太差勁,點知除了隻豬叫左脆皮有口感外,其他不是無乜味就是過熟或看似未熟又或是極不新鮮,都算,在深水埗這屬於平價消費的地方,不敢有太高期望。食物難吃都算,點知服務員態度更差,首先叫上菜,原先怕菜一個接一個來得太快,就叫佢可上慢啲,點知等足20分鐘都未上菜,嘛問問啦,結果阿姐就好晦氣答你「隻豬要時間燒的嘛」,嫌你好煩咁,都算,等多陣,結果一來就來幾款包括佔半張枱的乳豬,伊麵同節瓜蒸瑤柱,仲有翅,放滿張枱(張枱細),隻乳豬未斬(原來是給客人玩堂剪),一心諗住快點清左佢就問服務員可否幫手剪,點知P服務員(女人來的)就答「叫我剪要幾舊水的喎」,仲話餐單寫明堂剪即客人自己剪,嘛答佢寫堂剪無話要自己剪亦無寫要另收費,跟住就又話叫我地剪要幾舊水等說話態度語氣非常惡劣,都算,咁唯有自己慢慢吃慢慢剪,因為張枱已無位放,我就同佢講,咁唔好上菜住,正常服務員都會講,其他菜一陣先放上來,個p服務員就跟另一個高一級的K服務員(又是女人)的講,「個客話暫停上菜喎」語氣衰到無人有不得止,仲驚死你無聽到,在隔離大大聲討論,高一級個K服務員竟然黑住塊面講「暫停
12/12/2016爸爸生日飯

態度語氣非常惡劣,都算,咁唯有自己慢慢吃慢慢剪,因為張枱已無位放,我就同佢講,咁唔好上菜住,正常服務員都會講,其他菜一陣先放上來,個p服務員就跟另一個高一級的K服務員(又是女人)的講,「個客話暫停上菜喎」語氣衰到無人有不得止,仲驚死你無聽到,在隔離大大聲討論,高一級個K服務員竟然黑住塊面講「暫停上菜,一陣唔知可唔可以揾得返張單的喎等說話」,我掛住剪隻豬未來得及反應,我爸一聽到就好嬲咁閙個兩個態度極差的女人(叫佢服務員會影衰其他專業人士)
,跟住先唔敢再講,之後兩個都唔敢再埋我地張枱。

後來因太多菜未吃完嘛叫低級個個P女人來,要兩個外賣盒,跟住個女人就好串咁講要兩蚊一個的,叫你攞就攞啦,個P女人好似前世無講過野,不停講梗係要講啦,係要講的嘛,家姐忍不住叫佢,唔該你態度好啲,個P女人竟然話乜你咁難服侍的,直情想同客吵架,完全不知所謂,仲一路行一路回頭閙
簡直不知所謂,直至我地話叫經理來投訴,個個女人先唔敢再出聲,同埋無再出來,所以先無出聲。

其實一直都無投訴的意思,只是想開開心心吃餐飯,唔要求好服務,都應有基本的禮貌吧,我付錢來吃飯,唔想做就唔好做,但請不要攞客人來出氣,態度實在太差,當然經理都做不到任何事,但見到此情況,起碼服務的都轉轉較好的態度。

呢間已列入黑名單,不會再光顧。

想去的請考慮清楚,唔介意受氣的就即管去。
2016-12-12
$200 (Dinner)
Celebration
Birthday