上星期五先來食過,今日又來。並唔係真係咁好食,只係要係呢頭做野又想食過快所以就一食再食。以前係灣仔番工,經常都會來,覺得以前好味好多,而且經過時都會覺得好香,客人多到常要坐出門口。呢兩次去都覺得少人咗好多。上一次叫咗個四宝河,牛丸同豬肉丸都不錯,感覺好彈牙同滑(竟然丸都可以用滑來形容)另外仲有炸雲吞,第一次食四宝竟然有炸雲吞,不過幾好味,雲吞皮都吃到d味,河粉略為太腍,而且好快就"爽"晒水。今日叫咗個牛什米,湯底加咗腩汁比較香,但就覺得比較"漏"咗。牛什只有牛膀同牛毛肚,牛膀只有一件,毛肚比金錢肚平而且無咁爽口,而且今次既牛肚比較難咬。紫菜四宝河23蚊牛什米18蚊唔係太貴,但係如果要食牛什就真係唔好來呢到。呢到食丸既就唔錯,可以推介。呢到既服務就明顯好左。
呢兩次去都覺得少人咗好多。
紫菜四宝河23蚊
牛什米18蚊
呢到既服務就明顯好左。