今日睇完戲有 d 想食車仔麵,兩個人,行過見到呢間野又話有薯粉,又話有車仔麵,諗住呢間野座落葵涌商場,價錢應該較大眾化。點知個薯粉咩餸都未揀就先收 $24, 都唔緊要,其中一個麵我剔左 3 樣餸,個服務態度其差嘅阿姐問我係咪要 2 樣餸,我指俾佢睇話 3 樣,佢唔應我,自己衰左唔出聲應我,一句唔好意思都冇。好,我忍你一陣。到 兩碗麵齊哂,第一句同我講要收錢先,ok, 無問題,我又俾錢先,不過唔該你舖頭寫明 d 付款程序。我相信好多客都覺得你對自己 d 麵都冇乜信心。驚人地食完話唔值,又唔好味。我碗粉叫 3 樣餸,點知搵匀成碗都係得兩樣,獨欠我比較想食嘅豬紅。同個阿姐講差一樣餸,要講幾次先聽到。仲晦氣話轉頭俾番我,呢 d 就係錢就收齊,野又唔做齊嘅最佳例子。如果大家遇到我呢 d 情況,相信已經冇乜心情食野,你碗野好食到曉飛都無用。唔係要求咩五星級服務,只係想大家 fair d , 語氣屋邨 feel 得黎都可以客客氣氣, 48 蚊一碗 3 餸紅薯粉貴唔貴大家見人見智,不過拎住 48 蚊去搵麵食類我相信有更好選擇。大家自己衡量,多謝觀看