2013-06-16 176 views
一句講哂:想受氣、犯賤就去幫襯! 本人早兩日已訂位,準時下午12:30入座,侍應不知是韓國人還是南亞人,雞同鴨講,唔鹹唔淡英文,然後終於搵到個識少少廣東話既女侍應,同佢講早兩日BOOK左枱,姓氏,人數兩位,但佢可以CHECK都唔CHECK,安排我搭一張六人枱,救命! 叫午市套餐,一個韓國男侍應(估計是管理層),點菜時一臉不屑,我講英文,佢有佢講韓文,明明係識聽,都係要韓文答 ,超級無禮貌,個樣一啲笑容都無,完全係一臉「有生意唔休做」,但其實中午時份,店子一半都係吉位。點了石頭鍋飯,炒年糕兩個SET LUNCH,石頭鍋飯賣相不過不失,石鍋上桌後已即時用匙羹翻動,但幾片牛肉塊,不消幾分鐘全部被煎至焦黑,完全不能入口,不知是鍋太熱還是牛肉太薄了?結果一個牛肉石頭飯變成素飯,撈好飯後,侍應才姍姍來遲遞上醬汁,結果又要再撈過!海鮮炒年糕,盛惠100大元,有青口,魷魚,蜆等,但全部無味,全部霉霉的,一點也不新鮮,只靠年糕的微辣醬汁去吊味,所謂海鮮的分量很少,SIZE亦很小,也完全吃不到年糕帶丁點海鮮味,我情願用火腿蛋皮炒個簡單的年糕,味道可能更好,海鮮或許只是店方收取高價的理由吧!六碟前
一句講哂:想受氣、犯賤就去幫襯!

六碟前菜包括芽菜仔、蝦乾、菜、豆卜等等,賣相及味道亦一般,不見得地道,然而,已是這一餐最大的「欣慰」,起碼正正常常。

用餐完畢,侍應夠膽死推住架收碗車過黎逐枱收,架車充斥泡菜汁、火鍋水、肉汁、醃肉汁,臭氣難當,就好似有架垃圾車經過咁大陣味,仲要人家吃完飯,推正隔離。
食物水準低,韓國侍應狗眼看港人,發誓以後不會再幫襯,食到一肚火!!!!!!!

Other Info. : 阿利水餐牌用殘體字,無圖畫,啲中文又翻譯到不知所謂,要睇英文餐牌至明。咁無誠意,難怪無生意!
2013-06-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)