2009-07-06
今日收工,心血來潮,好想同老婆去食土匪雞翼!於是晚餐就決定左!晚上十點正到達,坐低。有侍應照呼我地(有啲受竉若驚,因平時下午太多人,冇人理 ),但係佢第一句就講:「我地收十點半!」咁我問:「咁係唔係唔做我地生意?」佢話:「咁就唔係,你地食就得啦!」我聽完佢講,我本來想走,但一場嚟到,我又肚餓 ,食快D就食快D啦我地好快咁點左:一碗麻辣小辣(小辣五級),一碗酸辣,一份皮旦,一份大土匪出奇地又好快出到,咁我地好快咁食食唔夠五分鐘,奇怪嘅事發生了佢地好快手咁拾嘢掃地,換衫,到十點二十分,佢地關掉冷氣。呢個時候,本來四張走淨二張(包括我地)全場好靜,只係聽到我同老婆食嘢嘅聲同隔離細細聲傾計。跟住嗰啲侍應好似「禿鷹」咁圍住我地咁行,點解我用「禿鷹」形容佢地,因為佢地真係望住我地同隔離圍圈行。搞到我地好不好意思,唯有盡快食完盡快走!所以碗嘢好唔好食,我都唔知,因為我只係放入口,未食真就要吞
於是晚餐就決定左!
出奇地又好快出到,咁我地好快咁食
食唔夠五分鐘,奇怪嘅事發生了
佢地好快手咁拾嘢掃地,換衫,到十點二十分,佢地關掉冷氣。
搞到我地好不好意思,唯有盡快食完盡快走!
所以碗嘢好唔好食,我都唔知,因為我只係放入口,未食真就要吞