2015-07-07
為買飯後甜品,又去發掘啲未試過嘅餅店,去到餅櫃前都有人揀緊,等咗一陣,揀好三件餅,問店員餅啲問題,佢好好笑容咁答,我揀好之後佢即刻包起,可以八達通比錢!不過我無唸過三件餅會用咁大個盒,再加紙袋!唔知嘅我以為買咗個生日蛋糕!Prima donna($48)賣相好吸睛,一條倒轉嘅紅色朱古力裙加兩條腿,肥髀即刻揀呢款!香濃朱古力外皮,入面有朱古力慕絲,好香好滑,加上酸酸紅莓醬,可以緩衝下啲朱古力甜味!好味!LE matcha($48)賣相精緻,扮抹茶味唔夠濃(自己喜歡帶甘味嘅抹茶)味道過甜,圍邊朱古力增加口感,蛋糕鬆軟,因為茶味唔突出所以好似一件甜嘅綠色西餅!Berry me($48)賣相成間太空館,莓味清新唔膩,慕絲好滑,上面嘅三粒藍莓新鮮爽口!好味服務好好,第一店員小姐好好笑容,佢又唔急,一個一個服務,我叫佢介紹下啲餅,佢好帶有心機逐件講,再少小心包好!問清楚我要唔要叉!抵讚!