2020-05-31
受疫情影響少咗出去食飯,所以同啲同事諗住出去食好少少,揀咗呢間中式茶樓入邊嘅其中一個套餐!而我哋揀呢個套餐嘅原因係因為呢個有龍蝦泡飯。套餐好似每樣都少少咁,但係食落其實好飽。第一樣想做嘅係三件點心,分別係護角、蝦餃、同埋好似係腸粉,隔咗幾日唔記得!哈哈!第二張相嘅係鮑魚,呢個有驚喜,本身整得好琳,但係佢用咗燒嘅方法,有少少好似炭嘅香味,印象幾深刻!跟住小食係豬頸肉或者乳鴿,本身我哋想揀晒4分豬頸肉,但係因為唔夠俾人點晒所以我哋其中兩份轉左乳鴿!最後反而其實係乳鴿好食啲。豬頸肉有啲失望,因為有啲硬同埋可能凍咗!跟住就係我哋最期待嘅龍蝦泡飯,入邊有啲脆脆好好食,呢樣泡飯係呢度其中一樣幾出色嘅食物。最後就係甜品同埋糖水,衛衣一餐畫上完美嘅結局。食物質素其實幾好,而且服務一流!不過每位要差不多$450買單其實有啲貴,性價比其實有啲低!不過耐唔耐食下有無坊。(●’◡’●)ノ
套餐好似每樣都少少咁,但係食落其實好飽。
豬頸肉有啲失望,因為有啲硬同埋可能凍咗!
最後就係甜品同埋糖水,衛衣一餐畫上完美嘅結局。