2023-02-07
咁啱經過藍田就入左呢間餐廳,一入去收銀處空蕩蕩,連個人都無。過左一陣,先有個人大老遠嗌過嚟,話隨便坐。點左個拉麵,個餐包括嘢飲/味噌湯,二選一。當時係下午2、3點,因為成日都冇食過嘢,所以叫左杯咖啡,諗住加錢要埋味噌湯暖胃。我個位係收銀處對面,個店員落單之後同另外一個同事係收銀處密密針,當住我面係到議論我一個人要咁多,隱約聽到佢地話「佢兩個都要哂囉」。其實我聽到哂,你話我唔加錢兩個都要就可以話我無賴,但係我肯畀錢你地有咩好講是非???個刻覺得用餐觀感很差。食物不過不失,57蚊嘅價錢係咁上下。啲職員行行企企,得閒無事去撩隔離枱小朋友,跑去送貼紙,反而收銀處無人,落單都要舉手等一陣。然後拉麵食到一半,湯同咖啡都仲未飲完,我只係攞起電話覆信息,令人火滾嘅事就發生。個職員撩完小朋友,跑嚟話我幫你收收個餐盤???大佬我諗住抖下再食姐,個陣完全唔係繁忙時間,一半嘅枱都係空嘅,你唔洗咁樣趕客啊?服務一般,真心唔會再幫襯!
食物不過不失,57蚊嘅價錢係咁上下。