去食晚飯,想叫姐姐落兩碗白飯,佢冇反應、店行店過,之後另一姐姐先有反應話幫我哋落。點知之後嚟4碗,叫佢哋幫手取消2碗,著西裝、1條馬尾個姐姐就「e e 哦哦」話我哋落第二次唔問清楚第一次有冇落,我哋講句唔好意思,想話件事係誤會就算啦。點知佢繼續e e 哦哦,我就話佢「你唔比反應店行店過,我鬼知你落咗?」佢就唔道歉、唔出聲咁行開咗去啦。我平時都成日嚟飲茶、食晚飯架,我點菜、有嘢食上/收,我都會唔該前唔該後。但我以後唔會再嚟架啦,你哋都唔至在d客架啦,為咗嗰兩碗你哋落多嘅飯,嚟比說話d客聽都得嘅,明明係你哋自己唔比反應,做錯嘢又怪個客,我哋係嚟食嘢唔係受氣架。😡
佢就唔道歉、唔出聲咁行開咗去啦。
2023-10-11
Type of Meal