2023-05-22
已經第4次去幫襯嘅韓國餐廳,今日卻得到如此惡劣嘅服務態度😤炒牛肉雜菜鍋(配飯)、牛肉麵豉湯(配飯)、牛肉紫菜包飯,今次同同事們一齊share食。 食到三分一時間左右,發覺冷氣機有滴水情況,啲水好似雪花咁噴落嚟,灑落啲食物度,基於衛生問題,所以我哋二話不說就搬過隔離枱坐。但原來衛生問題比我想像中更差🤢🤮我哋食到最後三個嘅紫菜包飯,先發現有頭髮包埋入飯卷𥚃面同碟上都有頭髮嘅問題,即時响waitress反映,佢無講任何嘢就攞走咗個碟同補充句”做過一碟畀你哋”,但我哋因為趕時間所以拒絕並叫佢哋cancel成碟……但竟然隔咗一陣…有另一個中年貌似老闆娘嘅女士出嚟用”惡人先告狀”嘅語氣,反過來話返我哋食到最後三個包飯先發現,唔可以cancel只可以從新做過,仲話根本都唔知係咪我哋自己嘅頭髮跌落去,我頓時呆咗,明明頭髮包埋入飯卷入面,都可以無恥地咁樣反屈返個客人,完全唔理會客人感受,堅持要做過一碟🤯另一邊廂,佢哋有個中年識講少少廣東話嘅韓國阿珠媽waitress一路瞪住我哋呢枱,不斷話我哋不是 ,言語之間都知道佢係用韓文鬧緊我哋,真係好無禮貌🤦🏻♀️非常之差嘅一次午飯經歷,拒絕再幫襯🙅🏻♀️希望有關
今日卻得到如此惡劣嘅服務態度😤
但原來衛生問題比我想像中更差🤢🤮
非常之差嘅一次午飯經歷,拒絕再幫襯🙅🏻♀️
希望有關人士應該要重新培訓,虛心學習待客之道🤷🏻♀️