2010-08-30
其實兩星期之前已經想order, 不過果日入到去, 行埋去櫃面, 等咗5分鐘都無人take order, 我就走咗。今次, 好, 俾多次機會佢, 再去。 入到去, 都係唔多人, 有兩枱食完, 有3-4枱食緊, 無人等緊野食, 咁我去counter 叫兩個下午茶餐, 唔貴吖, 18蚊一個下午茶餐。之後, 等咗10分鐘, 見到d staff 行黎行去, 收銀兩個無野做, 樓面兩個就唔多野做, 另有兩個 senior 傾緊計。問佢地有未, 佢地好似遊緊魂咁, 話未得。好, 再等。再過10分鐘, 佢地話得嘞, 包好晒, 但又問我, "你有罐罐裝飲品, 要咩?" 我落單果時咪講咗囉! 好, 我就當你雪櫃野張單可能無打明, 同要要分開再執, 咁見佢地pack 入去袋外賣度, 之後又問我,"你有杯熱奶茶喎, 等等!" 我要熱檸茶呀! 你熱飲都未沖, 咁就唔好同我講ready 啦!講番d野食, 唔差, 我對18蚊貨仔唔會有要求, 但食物質素同服務都唔值得番轉頭再幫襯